top of page

Educatie

Kindervoorstellingen

Twee succesvolle kindervoorstellingen op het repertoire  van De Dansonderneming zijn 'Peter en de Wolf' en 'Babar'. Deze voorstellingen zijn al in verschillende kleinere theaterzalen opgevoerd, ook in combinatie met een workshop voorafgaand aan de voorstelling waarin kinderen zelf met de personages en dans aan de slag gaan. Zoekt u een bijzondere kindervoorstelling voor uw theater? Neem contact met ons op via info@dansonderneming.com.

Wolf en kat (Martijn Cruyff).jpeg

Peter en de wolf

Op een mooie dag besluit Peter de tuin in te gaan, zonder toestemming van zijn opa, die vindt dat dat veel te gevaarlijk is. Maar Peter is niet bang en bovendien ontmoet hij in de tuin zijn vriendjes: de vogel, de eend en de kat. Toch had hij beter naar opa moeten luisteren, want uit het bos komt plots een hongerige wolf. Samen met de vogel weet Peter de wolf te vangen. Net op tijd, want een jager maakt jacht op de wolf. Ze besluiten de wolf samen naar de dierentuin te brengen.

 

Peter & de Wolf is een muzikaal sprookje op muziek van Prokofjev in een eigentijdse choreografie die zowel jong als oud aanspreekt (voor iedereen vanaf 3 jaar).

Duur: ca. 30 minuten.

Mogelijk inclusief workshop.  

Babar

Het verhaal gaat over het olifantje Babar, dat op de vlucht slaat als het noodlot toeslaat. In de grote onbekende stad wordt hij opgevangen door een lieve mevrouw die hem alles geeft wat zijn hartje begeert. Toch blijft Babar zich eenzaam voelen, tot hij wordt herenigd met zijn vriendjes en mag trouwen met het mooiste olifantje van de wereld. Als kers op de taart wordt Babar ook nog eens gekroond tot koning van het dierenbos.


Ga mee op dit spannende, maar oh zo vrolijke dansavontuur naar het beroemde verhaal van Jean de Brunhoff op de wonderschone muziek van Francis Poulenc.


Babar wordt niet alleen live gedanst, maar ook live verteld door een verteller en live gespeeld door een pianist. 

Duur: ca. 30 minuten.

Mogelijk inclusief workshop.  

 

Babar en mamma (Martijn Cruyff)_klein.jpg

Foto- en videomateriaal

bottom of page